Angående avgiftshöjning

Med tanke på det rabalder som uppstått, har vi nu valt att avstå från avgiftshöjning i detta läge, men att det kommer att behövas under året, det kan vi räkna med, och då kanske med mer än 10 %.

Föreningens revisor rekommenderade oss att höja avgiften med mer än 10 %, för att vi inte ska få problem längre fram. Vi kommer att bjuda in vår revisor och ha ett informationsmöte i vår, där de går igenom och förklarar det ekonomiska läget. Vi återkommer om tidpunkt för detta och vi hoppas att så många som möjligt kan medverka.

Detta innebär att projektet med laddstolpar (det önskemålet kom från er medlemmar) läggs på is, detsamma med miljöhus, men senast 2027 ska lagen om fastighetsnära insamling vara genomförd.

Tänk på att ni är medlemmar i en bostadsrättsförening, och att det är ni medlemmar, som valt er styrelse, och det är er styrelse som beslutar om avgiftens storlek, ingen annan. Det står inte bara i vår förenings stadgar, utan i alla bostadsrättsföreningars stadgar. Det finns dessutom inga regler för hur långt i förväg man måste avisera en avgiftshöjning. Styrelsen jobbar självklart för föreningens bästa, och att vi ska ha en god ekonomi. En avgiftshöjning är inget man gör med glädje, man blir tvingad till det, och en avgiftshöjning drabbar oss i styrelsen också.

Med vänlig hälsning & God Jul,
/Styrelsen