Information från styrelsen

Från och med 1 juli höjs avgiften med 5 % och från och med 1 januari 2024 med ytterligare 5 %. Detta för att täcka de ökade kostnader som det ekonomiska läget medför, vilket förklarades på informationsmötet i mars.

Vi har dessutom fått ytterligare en varning från Eskilstuna Energi & Miljö (EEM), om att vi fortfarande kastar fel sopor i våra sopkärl för övrigt hushållsavfall. Om detta inte blir bättre omedelbart kommer föreningen att få betala en avsevärt högre renhållningstaxa.

Idag betalar vi ungefär 24.000:- per år för sophämtning. Om vi skulle åka på den högre avgiften för att EEM måste sortera våra hushållssopor för hand, blir kostnaden för föreningen cirka 144.000:- per år, alltså en ökning med cirka 120.000:-. Detta får vi medlemmar dela på och vi tvingas då höja avgiften ytterligare med cirka 265:- per månad och lägenhet, något vi helst vill undvika.

Vi har beställt extra kärl för plast, glas, kartong och metall till radhuset och Runebergsgatan 4. Mer info om detta kommer senare. Vi i styrelsen hoppas nu att vi tillsammans kan hjälpas åt med detta så vi slipper ytterligare avgifter.

Behöver ni hjälp med hur ni ska sortera, finns instruktioner under rubriken "Dokument".

Med vänlig hälsning,
/Styrelsen